POR LA CARA

 

POR LA CARA és un laboratori d’ idees. El Disseny en totes les seves formes i la interacció amb les persones són els ingredients que fan servir per dur a terme accions inesperades i fresques de caràcter comunicatiu i publicitari. La seva manera de ser els fa propers i accesibles.

 

Mètode de treball

  1. Per encàrrec. Quan una marca o institució vol apostar per una via de comunicació alternativa es posa en contacte amb ells i els fan una proposta POR LA CARA.

  2. Sense encàrrec. Com a laboratori d’ idees mai estan parats. Pensen en solucions que poden ser aplicables a empreses o entitats. Analitzen una marca o institució com a punt de partida. Estudien la seva filosofia, els seus atributs i debilitats (visibles) per oferir una proposta que solucioni els problemas que perceben de dita marca. A vegades les propostes són acceptades y a vegades, per diferents circunsàncies, són rebutjades. Són falibles i això també els caracteritza.

  3. POR LA CARA. El carrer i el contacte amb les persones els apassiona. Generen accions i busquen la forma de produir-les amb col.laboradors i/o patrocinadors. És un exercici d’ estil, sempre POR LA CARA


1010 Ways to Buy Without Money

Pagament: Fer que un desconegut salti amb aquest llibre 1010 Ways to Buy Without Money

 

Les coses no son gratuïtes, però es poden comprar sense diners

 

1010 Ways To Buy Without Money és una iniciativa col·lectiva sense ànim de lucre que proposa un procés de venda basat en preus sense diners, i ho fa d’una manera lúdica i amb un somriure a la cara.

Cada objete te un preu no monetari: "fer volar un avió de papel", "compartir el diari al metro", "fer-se donant de sang", "fer-se donant d'organs", etc.

Des de L'origen del projecto al 2011, la ideia s'ha exportat a diferents ciutats de tot el món, generant milers de compres sense diners :-)

 

ESDEVENIMENTS REALITZATSPROJECTE "GRITA POR LA CARA"

Portada del catálogo de la acción Grita por la cara

Tots tenim algun motiu pel què cridar

Cridar d’ alegria perque t’ ha tocat la loteria,

cridar-li a la crisis o a un gran any,

cridar perque encara et manquen regals per comprar

i no saps com els pagaràs,

perque estàs enamorat o el teu amor t’ ha deixat,

o simplement cridar per la cara!

 

Varen convidar els passejants del centre de Barcelona a cridar POR LA CARA. Unes 400 persones varen participar en l’ acció. Es varen sentir crits profunds, crits d’ alegria, de celebració, reivindicatius, etc. Molts varen repetir i la majoria va rependre el seu passeig desfogat, amb un bon gust de boca.

L’ acció del crit va començar POR LA CARA i varen decidir seguir així. Estan treballant en altres proyectes, però tenen un afecte especial per aquest i volen fer-lo créixer. Dins de poc aniran a cridar a París. Els agradaria tenir una gran col.lecció de crits, t’ engreseques? Truca’ls i ves a cridar amb ells quan vulguis.


LABORATORI

El Bus. Clica sobre la imatge per veure més fotos

Les intervencions al carrer els permet experimentar i intercanviar opinions amb els passejants. L’ àmbit públic és el vertader laboratori on exposar les idees.

El Bus

Portaferrissa, Barcelona

 

Els passejants cercàven entre les reixes de la clavaguera la presència d’ un bus. Només vàren trobar burilles i escombreria surant. A algunes persones els va causar certa impressió, els hi “donava cosa”. A d’ altres varen llençar esperant una reacció. Altres al veure-ho somreien i li deien alguna cosa al seu company/a.

Tot el que cau dins la claveguera acaba al mar.

 

 

 

La moto. Clica sobre la imatge per veure més fotos

La Moto

Plaça de la Catedral de Barcelona

 

Algunes persones vàren tocar el fum, eltres el fotografiaven, altres es pujaven a la moto mentres un amic/ga el fia una foto, altres somreien.

El fum es dissol amb el contacte amb l’aire i el deixem de veure, però no per això deixa d’ estar.

 

 

 

 

 

 

CONTACTE

 

POR LA CARA es troben al Carrer Còrcega , núm. 415, 3º 08012 Barcelona

Si estàs interessat en que et facin una proposta de comunicació POR LA CARA posa't en contacte amb ells

Escriu-los a anaisyenrique@porlacara.info o truca'ls al 678 719 018 ó 636 698 710 o per Skype: por_la_cara

 

 

QUI SÓN

 

POR LA CARA neix l’ 11 de Desembre de 2010 de la unió de dos sinèrgies, Anaïs Esmerado y Enrique Muda. Tots dos estan fascinats pel Disseny, la publicitat i les possiblitats que ofereix l’ entorn cotidià per dur a terme propostes. Copsat aquest potencial han decidit afrontar projectes de comunicació comercial i institucional unint la seva experiència POR LA CARA.

 

Anaïs Esmerado Martí

Barcelona, 1982

Grau Universitari en Disseny per l'Escuela Elisava, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, 2013
Becada pel Màster en Gestió i Producció Gràfica per l' Escola Elisava, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, 2008
Bachelor of Arts in Design per la Winchester School of Arts, Southampton University, Anglaterra, 2006
Graduada en Disseny Gràfic per l' Escola Elisava, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, 2006
Finalitza els seus estudis amb un any acadèmic a la Bauhaus Universität de Weimar, Alemania, 2005

Ha realitzat projectes per institucions com el ELISAVA, FAD, l' Aquari de San Sebastià, El Museu de les Arts Decoratives i el CCCB. I per les empreses Escofet, Watchcelona, i Trodat.
Ha organitzat exposicions i events de forma conjunta com: Campinggaz, Logstoff, Too Young to Die, Analogic Vs Digital i Travelling entre d' altres. Actualment és membre de la junta d' Elisava Alumni
En l'actualitat, dona classes de producció gràfica a l'escola de disseny Seeway

 

Enrique Muda Bull

Barcelona, 1977

Va estudiar Belles Arts, Certificate IV, a la Sydney Gallery School, TAFE, Sydney, 2004
Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques a la Facultat Blanquerna, Universitat Ramón Llull, Barcelona, 2000

Ha exposat la seva feina al Círculo de Bellas Artes de Madrid; al Madinspain, Palacio de Congresos, Madrid; a La Sala Vinçon, Barcelona; a la Fira de disseny industrial DMY, Berlín; a l' Estudi Culdesac, València entre d' altres fires, exposicions y publicacions. Actualment forma part de la Plataforma Surtido

 

 

Colaboradors i/o patrocinadors

 

Enllaços externs